2010. szeptember 27.

Műköröm vs. rotható fogak ápolása

Sokfelé járok, sok mindent látok, de van egy dolog, ami már régóta szúrja a szemem.

Fiatal férfiak és nők öltöznek csinosan és adnak magukra, mikor bulizni mennek közben a szájukban rothadnak a fogak, elől látható helyen, a metsző fogak vagy máshol a szájukban.

A fogászat nem olcsó mulatság, mondhatja bárki, hogy könnyen beszélek és ítélkezek anélkül, hogy ismerném mások anyagi helyzetét, azonban ezek az emberek márkás ruhákra költenek, lányok havi 5-10 e Ft-ot műkörmösre, havi 10-15 ezreket cigarettára, a drogokról már nem is beszélek, vagyis évi 200.000 Ft-ot biztos "elszórnak" a külsejükre és egyéb élvezetekre.

Havi 1 fog megcsináltatása 5-10.000 Ft, de ha jól tudom az SZTK-kban ugyanez teljesen INGYEN van!!

Mi az oka vajon annak, hogy lányok szép műkörömmel, csinosan, belőtt hajjal és szép sminkkel rothadó fogakkal vagy fog nélkül mutatkoznak?

Önbecsülés hiánya? Félelem a fogorvostól? Igénytelenség? Nem szólt még nekik senki, hogy ez csúnya?...stb.. Mindenki döntse el maga.

Kislányok, kisfiúk! Én most szólok. A rothadó vagy hiányzó fogak látványa gusztustalan. A szájhigiénia ugyanúgy a külsőtök része. Inkább járjon valaki otthon manikűrözött és lakkozott körmökkel fél évig, műkörmök nélkül, mint csonkokká romlott fogakkal, de műkörömmel, "csinosan".



Ha hozzá szeretnél szólni a témához, gyere a http://www.facebook.com/oltozzjol.hu oldalra.

Kecskés Rita
szín és stílustanácsadó
www.oltozzjol.hu