2011. november 3.

Grafológia és stílustanácsadás


A személyiségünk fejlődése napjaink egyik kedvelt témája, sokan foglalkoznak azzal, hogy szimpatikus személyiségfejlesztő elfoglaltságot találjanak maguknak.

Néhány lehetőség a választható sok közül pl: pszichodráma csoport, családállítás, pszichoterápia, kineziológia, MLM rendszerhez való csatlakozás, stb.

Bárki bármelyiket is választja, a kiindulási pont mindig ugyanaz vagyis, hogy milyenek látjuk magunkat jelenleg, milyenek vagyunk valójában, szeretjük-e vagy nem szeretjük önmagunkat, akarunk-e vagy sem, és ha igen, milyen irányba fejlődni és hogy melyik személyiségfejlesztési módszer az, ami számunkra a legeredményesebb.

Személyiségünk fejlettségi szintjéhez szorosan kapcsolódik megjelenésünk. Ezt számos tényező befolyásolja, mint pl: Kinek tarjuk magunkat, milyen irányba tartunk, milyen iskolai végzettséggel rendelkezünk, milyen társadalmi csoporthoz tartozunk, milyen anyagi helyzettel rendelkezünk, milyen beosztásban vagyunk, milyen az önértékelésünk, stb.

Mi köze a grafológiának a stílushoz?

Az írásunk mint tudjuk az aktuális pillanatunkról készített holt lenyomat, mely tartalmazza a gondolkodásunk, az energiaszintünk, az érzéseink egy nagy részét, a személyiségünk jellemzőit, önbizalmunk szintjét és még kb. 100 másik dolgot, melyet itt most szinte lehetetlen lenne felsorolni.

A megjelenésünk viszont arról árulkodik, hogy a fent felsorolt tényezők tudattalanul hogyan jelennek meg az öltözködésünkben. Pl. aki sok barnát hord, az jellemzően befelé forduló, rejtőzködő. Aki kedveli a színes, sőt a nagyon színes dolgokat, az kevésbé befolyásolható, erősebb individum. Akaratos emberek hegyes orrú cipőt kedvelnek, visszahúzódó személyiségek inkább a gömbölyded formákat részesítik előnyben.

A kettő szorosan összefügg, azonban senki nem vizsgálja a személyiséget és a megjelenést ilyen mélységében együtt, pedig az önismeret által közelebb kerülsz a még nem ismert tulajdonságaidhoz, a megfelelő ruhák kiválasztásával viszont kihangsúlyozhatod személyiséged előnyös tulajdonágait, ellensúlyozhatod fejlesztendő területeidet.

A személyiségünk elfogadása az öröm, a boldogság és a harmónia záloga, az ízléses megjelenés pedig mindannak igazolása, hogy belsőleg rendben vagyunk. A kettő egymásra hat. Egy boldogabb ember több szeretettel fordul magához ennek következtében kiegyensúlyozottabban öltözik, illetve fordítva, ha megjelenésünk harmóniát áraszt, az így keletkezett energiából mi magunk is feltöltődhetünk.

Ha kíváncsi vagy erre a kölcsönhatásra és szeretnél részt venni egy izgalmas és felejthetetlen utazáson, mely elmélyülni enged az önismeret világában valamint feltár számos információt a stílusos és harmonikus öltözködésről, akkor novemberben jelentkezhetsz egy grafológiai elemzéssel egybekötött stílustanácsadásra a www.oltozzjol.hu oldalán.


Kecskés Rita
szín és stílustanácsadó
tel: 06 30 930 4402