2010. december 15.

Üzleti megjelenés tiltólista Top 10!

kattints a képre, ha nagyobb méretben is megtekintenéd..

A szigorúan klasszikus értelemben vett üzleti megjelenés keveseket érint hazánkban, napjainkban ugyanis egyre elterjedtebb a "vállalkozói", laza, olykor már topis külső. Azok, akik azonban egy bizonyos iparágban vagy beosztásban, illetve nagyobb cégeknél tevékenykednek, ahol esetleg még dívik az üzleti tiszteletadás ilyen formája is, jó ha tudják, hogy mely holmik azok, melyek teljes mértékben kerülendők.

1. A túraszandálok, a gurulós cipők, és a papucsok maximális kényelmet biztosítanak, talán még egészségesek is, azonban teljes mértékbenösszeférhetetlenek egy elegáns üzleti megjelenéssel.

2. A sportos hátizsákok, sportcipők csak és kizárólag sporteseményekre, szabadidős elfoglaltságokra valók.

3. Az életveszélyes formájú, természetellenes hosszúságú és képregénymintás műkörmök bizonyára roppant izgalmasak, viselőjük azonban egy tárgyalóteremben inkább kelti egy bohém nő, mint egy megfontolt üzletasszony hatását.

4. Az extravagáns hajszínek és melírcsíkok ideiglenesen változatossá teszik megjelenésünket, helyette üzleti célra, inkább új nyakláncokat, elegáns karkötőket vagy néhány új kendőt vásároljunk.
5. Az oldalt zsebes sportos nadrágok még ha trendik is olykor, a 2. ponthoz hasonlóan szabadidős elfoglaltságra ideálisak.

6. A szoknya viselése a nőiesség egyik igen jó eszköze, nem mindegy azonban, hogy mely típust viseljük. A földig érő öregasszonyos gigaszoknyák, a mini-, a sportos és az olcsó pamutszoknyák nem irodákba, illetve üzleti partnerekkel való tárgyalásokra valók. Válasszunk helyette jó minőségű szövetből készült, bélelt, az aktuális divatirányzatoktól függetlenül időtálló stílusú térdig érő, hordó, harang, egyenes vagy A vonalú szoknyákat, kinek-kinek a testalkata szerint.

7. Az ízléses megjelenés egyik alapszabálya, hogy mintás felsőt ne kombináljunk össze más, mintás alsóval. Ez a szabály természetesen itt még inkább érvényes.

8. A kihívó dekoltázs, átlátszó felsők, kivillanó melltartó, átlátszó csipke blúzok, szexi harisnyák egyértelmű, hogy csakis privát célokat szolgálhatnak, üzleti életben - saját érdekünkben - kerüljük őket.
9. Az állatmintás (leopárd, tigris, párduc, zebra, stb) anyagokat sokan kedveljük, de tartogassuk baráti összejövetelekre. Egy tárgyaláson inkább okosak legyünk, mint "vadállatok".

10. A tetoválás saját döntés saját testre. Ha azonban komolyabb üzletemberek körében akarunk mozogni, még ha van is rajtunk, igyekezzünk ezt másoknak nem kivillantani.

Kecskés Rita
szín- és stílustanácsadó
www.oltozzjol.hu