2012. január 13.

Az 5 legdurvább hiba a megjelenésben


A fotó egy jó példa arra, hogy mit eredményez a nem megfelelő színcsoport, haj és stílus választás.

Mindenki keresi önmagát, ez azonban nem csak a személyiségünkre, hanem a megjelenésünkre is igaz. A jobbik eset, ha valaki meg is találja a számára ideális külsőt, azonban az esetek többségében jellemzően a "folyton elégedettlenek vagyunk magunkkal" állapot stagnál.

Ilyenkor nagy erőket fordítunk az önutálatra, magunk kritizálására, mások irigylésére, a befelé fordulásra és életünk lehetőségeinek kihagyására, elkerülésére.

Ezzel szemben létezik egy olyan életforma, ahol az elégedettség része az életünknek, ennek része az is, hogy elfogadjuk és szeretjük a külsőnket, ki tudjuk magunkból hozni a legjobbat.

Nézzük, mik a legtipikusabb jelei annak, hogy még nem találtad meg az ideális külsődet:

1. Szőke kék szemű lányok vörösesre festik a hajukat és barnás színekbe bújnak

A legtöbb szőke nő hideg színcsoportba tartozik, azonban fodrászaik indíttatására, hogy "melegebbek" és barátságosabbak legyenek, átfestetik a hajukat valamilyen kellemes meleg vöröses árnyalatra. Az új külsőhöz barna, arany, beige színeket húznak magukra, ezzel a stílusos elegáns megjelenésük lehetőségét unalmasra és átlagosra cserélik.

2. Alacsony, túlsúlyos hölgyek, bő (olykor rövid) szárú trapéz nadrágot viselnek

A testünk a fejünktől a talpunkig egy hasábot alkot, melyet jellemzően nők esetében magasabbnak és keskenyebbnek szeretnénk mutatni. Ezzel szemben ha trapéz nadrágot veszünk fel, a hasáb alját tovább szélesítjük, mellyel az esetlegesen tömzsi testünk zömökebbnek fog tűnni. Nem hiszed? Rajzold le!

3. Barna szín 1000-rel

A barna szín bár roppant szép egy lakáson belül (ott sem túlzásokba esve) a külső ruházatot illetően viszont végtelenül unalmas tud lenni. Az unalmasság mellett elérheted vele azt a hatást is, hogy min. 5-10 évvel idősebbnek nézzenek. Az arcot fáradttá és sápadttá teszi, főleg, ha a barnának valamilyen tört árnyalatát siker beválasztanod.

4. Mindent felveszünk, ami divat, persze egyszerre

A divat mindig több stílusirányzatnak is kedvez. Öltözhetsz romantikusan, elegánsan, extravagánsan de lehetsz szimplán természetes. A lények, hogy a saját belsődhöz és külsődhöz válassz, ne a márka, az ár vezessen. Ha azonban nem vagyunk tisztában önmagunkkal és fogalmunk sincs hány stílusirányzat van, könnyen mixelhetjük úgy a darabjainkat, hogy a kívánt hatás nem a jó ízlésünkről tesz tanúbizonyságot.


5. A korunk.. hát igen.. Fiatalok idősebbnek látszanak, persze nem készakarva (rövid, feltupírozott haj) idősebbek pedig a lányaik ruháiba és életmódjába bújnak (túlzott szolárium, trendi hosszú műköröm extravagáns mintákkal, extra mini szoknya, mellek derékig megmutatva). Szépnek lenni minden életkorban lehet. Fontos az ápoltság, a megfelelő smink, a megfelelő színek kiválasztása és meglévő ruhadarabjaink ízléses összekombinálása.



Kecskés Rita
szín és stílustanácsadó
www.veryexclusiveperson.hu