2010. június 3.

Színtrend 2010 ősz/tél


Az idei őszi/téli színtrend szerencsére sok féle színt tartalmaz és csak kevés benne az, ami valóban az ősz színcsoportba tartozik. Ez azért nagy szerencse, mert kevesen vannak, aki ebbe a csoportba tartoznak, aki viszont nem tartozik bele, de ilyen színeket hord, az sápadnak, idősebbnek, nyúzottnak tűnhet a meleg, de tört színek hatására.

A szürke, a lila, a lipstick red hideg színek, így azt nyugodtan hordhatják a tél típusba tartozók, vagyis a jellemzően barna szemmel, barna hajjal és világos bőrrel rendelkezők.

A sárga, a barack, a türkiz és a zöld, a tavasz színei, amiben jól mutat minden élénk, világos, meleg színű szemmel, arcpirral és hajjal rendelkező ember, mint pl. mézszőke, vöröses szőke és vöröses barna hajú hölgyek és urak.

A barnának létezik hideg és meleg árnyalata egyaránt. A bordós árnyalat tartozik a hidegbe, a sárgás a melegbe, így, aki kedveli ezt a színt, egész biztos, hogy az üzletekben találni fog magának valót, de hordjon hozzá világos kiegészítőket, mert ez a szín, bármennyire is kedvelt, pár évet öregít.

Amennyiben szeretnél öltözködéssel kapcsolatos tippeket, ingyenes tanácsokat, trend figyelőt kapni, iratkozz fel rendszeres olvasónak vagy a hírlevélre a www.oltozzjol.hu oldalon.



Férfi trend 2010 ősz/tél


A férfiak idén a nyári trendet folytatva a klasszikus eleganciának hódolhatnak év végén is, azonban a hölgyekhez hasonlóan ők is viselhetnek military és prémes dolgokat egyaránt.

Ruházatukat (a fiatalabb korosztály) férfiaknak szánt brossokkal díszítheti tetszése szerint.

Színek tekintetében az idei ősz/tél most a melegebb árnyalatú uraknak kedvez, de szerencsére vannak boltok, ahol a trendtől függetlenül lehet hideg színű öltözetet is kapni.

Amennyiben szeretnél öltözködéssel kapcsolatos tippeket, ingyenes tanácsokat, trend figyelőt kapni, iratkozz fel rendszeres olvasónak vagy a hírlevélre a www.oltozzjol.hu oldalon.

Női trend 2010 ősz/tél


Military stílus, bőrből készült holmik, kivillanó combfix, térd feletti zoknik és csizmák, teveszőr kabát, bársony szoknyák, szőrme. Ezek jellemzik az idei őszi/téli divatot. Cél a maximálisan nőies.

Divatban maradnak a térd feletti csizmák, a hosszú zoknik melyek egy szép formás lábon jól mutatnak rövid szoknyával.

Akik ennél kicsit konzervatívabbak, választhatnak a kord szoknyák, klasszikusabb szabású bőr kabátok és kevésbé mintás szőrme bundák közül.

Amennyiben szeretnél öltözködéssel kapcsolatos tippeket, ingyenes tanácsokat, trend figyelőt kapni, iratkozz fel rendszeres olvasónak vagy a hírlevélre a www.oltozzjol.hu oldalon.

A tanácsadók a legrosszabbul öltözöttek Magyarországon

Magyarországon a pénzügyi szféra alkalmazottai számítanak a legjobban öltözötteknek, bár a bankok kiszolgáló személyzetének megjelenése hagy némi kivánnivalót maga után azokon a helyeken, ahol a formaruha nem előírás.

Az ügyvédek és a biztosító szakma munkatársai már jó irányba haladnak, azonban a tanácsadók közöt még meglepően sok a hanyagul öltözött szakember.

Itthon sajnos még mindig általánosnak mondható az a vélemény, hogy az öltözködés nem fontos, de valljuk be, szívesebben emlékszünk olyan emberre, aki összességében jó benyomást tett ránk egy találkozás alkalmával.

Az emberek megítélése, felmérések szerint több mint 50%-ban a külsejüktől függ vagyis az öltözéknek illetve az ápolt külsőnek nagy szerepe van abban, hogy partnerünkben milyen benyomás alakul ki rólunk.


Az ápolt, igényes munkahelyi megjelenéssel nemcsak az ügyfeleket tiszteljük meg, hanem magunkat is. Ki gondolná, hogy az öltözködés hatással van a munkahelyi hatékonyságunkra? Pedig így van. A The Ragtrader által megkérdezett 3000 nő mintegy fele nyilatkozta azt, hogy egy jól megválasztott öltözékben jobban teljesítenek a munkahelyükön. Határozottabbnak érzik magukat és kollégáik is jobban tisztelik őket.

További információ: