2011. március 19.

Öltözködési tanácsok alacsonyaknak

Hiába a csinos test, a formás idomok, ha alacsonyak vagyunk, nem elég tudnunk, hogy jól mutatunk egy bikiniben vagy egy fehérneműben, tisztába kell lennünk azzal is, hogy melyek azok a szabályok, melyek az alacsonyabbakra vonatkoznak. Lássunk néhány hasznos tippet:

1. Kerüld a bő dolgokat! Mindenben, ami nagy rád, kisebbnek fogsz tűnni, ezért válassz olyan felsőket és alsókat, melyek követik a tested vonalát. Hagyd, hogy lehessen látni a derekad, a melled és a csípőd sziluettjét.

2. Kerül a nagy-mintás ruhákat. A túl nagy minta amúgy is eltereli a tekintetről a figyelmet, de ha még alacsonyak is vagyunk hozzá, akkor főleg előnytelen. Viseljünk egyszínűt és izgalmas színes kiegészítőket.

3. Egyenes vagy répa nadrágba járj, utóbbi esetén viselj magassarkút, főleg ha problémáid vannak a csípőméreteddel. A trapéz nadrág tömzsibbé teszi a testet, ezért ez alacsonyak esetén mindenképpen kerülendő.

4. Hosszába csíkos dolgokat viselj a keresztbe csíkos helyett.

5. Kerüld a földig érő dolgokat, a földig érő A vonalú szoknyát, a földig érő kabátot.
Ha szép lábad van, viselj minit vagy térd felett érő szoknyát.
Ha mindenképpen térd alá érőt szeretnél hordani (mert pl. nem tetszik a térded) akkor soha ne takard el a derekad, hanem hangsúlyozd azt egy övvel vagy egy megfelelő derékhangsúlyos szabással.

További info:

Kecskés Rita
szín és stílustanácsadó