2010. június 3.

A tanácsadók a legrosszabbul öltözöttek Magyarországon

Magyarországon a pénzügyi szféra alkalmazottai számítanak a legjobban öltözötteknek, bár a bankok kiszolgáló személyzetének megjelenése hagy némi kivánnivalót maga után azokon a helyeken, ahol a formaruha nem előírás.

Az ügyvédek és a biztosító szakma munkatársai már jó irányba haladnak, azonban a tanácsadók közöt még meglepően sok a hanyagul öltözött szakember.

Itthon sajnos még mindig általánosnak mondható az a vélemény, hogy az öltözködés nem fontos, de valljuk be, szívesebben emlékszünk olyan emberre, aki összességében jó benyomást tett ránk egy találkozás alkalmával.

Az emberek megítélése, felmérések szerint több mint 50%-ban a külsejüktől függ vagyis az öltözéknek illetve az ápolt külsőnek nagy szerepe van abban, hogy partnerünkben milyen benyomás alakul ki rólunk.


Az ápolt, igényes munkahelyi megjelenéssel nemcsak az ügyfeleket tiszteljük meg, hanem magunkat is. Ki gondolná, hogy az öltözködés hatással van a munkahelyi hatékonyságunkra? Pedig így van. A The Ragtrader által megkérdezett 3000 nő mintegy fele nyilatkozta azt, hogy egy jól megválasztott öltözékben jobban teljesítenek a munkahelyükön. Határozottabbnak érzik magukat és kollégáik is jobban tisztelik őket.

További információ: