2012. május 15.

Milyen napszemüveget válasszak? Tippek arcforma szerint



Louis Vuitton

Idén is gazdag kínálat mutatkozik a napszemüvegekből. Nem lehetne azt állítani, hogy a gömbölyded vagy a szögletes formák lennének a favoritok. Választhatunk magunknak akár pilóta fazont is, de aki tényleg a legújabb trendre szerinti típusra vágyik, keressen valamilyen extra, akár türkiz vagy pink színű keretet.


Melyik archoz milyen forma a legelőnyösebb?


Vékony, hosszúkás arc

Akinek hosszúkás az arca és erőteljesebb a csontozatuk (vertikálisan hosszabb, mint horizontálisan, karakteresebb az orruk vagy az álluk) számukra inkább valamelyik kerekded forma javasolt mert ez lágyítja az arc vonásait, míg a szögletes fazon masculinná teszi. Fontos a méret is. Gyakran látom, (pl Sex és New York Carrie) hogy pici, vékony arcú hölgyek nagy, fémes szemüveget hordanak, mely egyrészt az arctól elállva viccessé teszi az összhatást és még egy szép nyári ruha viselése mellett férfiassá teszi a fejet.

Kerek arc

Kerek arc esetén fontos a haj kialakítása is. A hosszú haj nyújtja a kerek pofit, így választhatunk akár szélesebb, akár szögletes fazont is, ellenben a rövid haj, főleg ha tépett, egy szögletes formával ismét férfiasként hat.


Összefoglalva: A kerekded formák mindig nőiesebbek, a szögletes formák mindig férfiasabbak. Utóbbi inkább vagányabb, karakteresebb, ezért elsősorban azoknak előnyös, akik több nőies jegy elmondhatói, úgy mint hosszú loknis haj, telt ajkak, nagy szemek, fitos orr.


Kecskés Rita
szín és stílustanácsadás
www.oltozzjol.hu