2012. október 4.

Ha csak a belső számítana nem a csomagolás adná el a terméket



Kár tagadni, a megjelenés mindig is felkavarja a kedélyeket.  

Boldog az, kinek sikerélménye van és örömét leli benne, irigy az ki nem ért hozzá (pontosabban magához) ezért lekicsinyli vagy tagadja a témát fontosságát. 

Nem kell hozzá matematikusnak lenni, hogy ki tudjuk számolni, hogy mennyi pénzt költünk életünk során ruhákra és ahhoz sem kell különösebben géniusznak lenni, hogy szembe tudjuk állítani a vásárolt ruhák hasznát a rájuk költött pénzzel.(öröm vs. probléma) 

A kérdés pedig nagyon egyszerű. Vásárlás után bombanőnek érzed-e magad, vagy még mindig ugyanott tartasz, mint sok éve már, vagyis, hogy mit mivel kombinálj, milyen alkalomra mit vegyél fel, egyik cipőd sem illik semmihez, megvetted a dolgokat, de nem is szereted igazán, feketében jársz, barnában jársz, rád nem is lehet kapni semmit, te vagy a szűk keresztmetszet, a vásárlás pénz kérdése és különösebben senki nem dicsér meg. 

Élvezed, hogy az vagy, aki vagy vagy sem? Megtaláltad már önmagad, ami a külsődet illeti vagy elfogadod a tényt, hogy állandóan csak sötétben botorkálsz, magazinok által fellobbantott gyufák okozta homályban eltévedve? 

A megjelenéssel foglalkozni márpedig szükséges. Miért? Mert pl. életünk egyik mozgatórugója, a sex is a megjelenéssel kezdődik.

Kiszámoltad már, hogy hány órát töltöttél el életedben a megfelelő pár megtalálásával, a másiknak való tetszés elérésével mindenféle aktuális trend cikket bújva, aminek semmi más célja nincs, csak hogy újabb olyan ruhákat vegyél, amiket sosem fogsz használni, ami csak a modelleken áll jól, rajtuk is csak hátul összefogva egy kép kedvéért, illetve olykor olyan ruhákra költve, amiről a tervező sem gondolhatta komolyan, hogy van, akinek az egyáltalán jól áll.   

Nem hiszed, hogy a sex az egyik legfontosabb motorunk? Magadat is becsapva amellett protestálsz, hogy majd a belső értékeid egy rusnya, topis vagy viccesen csiricsáré külsőn keresztül is kisugárzóak lesznek? Akkor itt az ideje, hogy belásd, hogy neked is egy vonzó, ellenkező nemű (vagy azonos, ez most teljesen mindegy) nyomja fel a pulzusod. Abban hinni, hogy nálad ez máshogy lesz, azt jelenti, hogy fittyet hánysz a kémia törvényeire és lássuk be nem valami bölcs dolog. 

A helyzet az, hogy van a létezésednek egy olyan formája, amikor szép, csinos, attraktív, kívánatos és másoknak tetsző vagy. Mindenkinek van, kortól függetlenül. A kérdés az, hogy érsz-e annyit magadnak, hogy időt szánsz a boldogságodhoz vezető út megtalálására vagy nem. Aki nem tetszik magának, nem tetszik másnak sem. Ha nem fedezed fel a saját szépséged, ha téged sem érdekel, miért várod, hogy jöjjön valaki és tegye meg a lépéseket helyetted? Kényelmesebb? Filmben láttad, hogy így kell lennie? Facebookon olvastad valamelyik fekete keretes képben? Időpocsékolás!

Olyan vagy, amilyennek látszol. Annyit érsz, amennyit magadnak érsz. Ez csak a Te döntésed.

Tölthetsz még éveket és költhetsz még százezreket. Ha csak a belső számítana nem a csomagolás adná el a terméket. 

Egy olimpikon sem egyedül jut a csúcsra. Te döntesz! Ha meguntad a problémáid, keress meg! ;)

Kecskés Rita 
stylist 
tel: 06 30 930 4402
info@oltozzjol.hu