2012. december 14.

A Harmonet interjúja Kecskés Rita stílustanácsadóval


Kecskés Rita szín és stílustanácsadó
Kecskés Rita szín és stílustanácsadó


5. éve foglalkozol stílustanácsadással. Kik és miért keresnek fel?

Nagyon eltérő okok miatt felkeresnek fel hölgyek és urak egyaránt. Általában a magasabb beosztású vezetők üzleti megjelenés kapcsán, anyukák gyermeknevelésből visszatérve, állandó apropó a párkeresés sikereinek növelése, a válás utáni regenerálódás, a divattal való lépéstartás és az akciós időszakokban a legelőnyösebb darabok kiszemezgetése a cél.

Cégek esetében előadás, workshop, illetve személyes konzultációk alkalmával találkozom a munkatársakkal, akik egyfajta juttatásként valamint a kívánatos munkahelyi öltözet kialakítása céljából vehetnek részt ilyen programokon.
Természetesen sokan  vannak, akik karácsonyra, születésnapra, ballagásra és egyéb jelentős eseményre kapták a lehetőséget 12 éves kortól 60 éves korig.

Mi a legfőbb eredménye egy ilyen találkozónak?

Egy kedves ügyfelemet idézném a napokban történt gardrób frissítés kapcsán, aki a tükör előtt állva csak ennyit mondott: “Rita, nem jutok szóhoz” de szintén a közelmúltból ered egy másik igen kedves mondás is, amikor a vásárlással és fotózással kombinált stílustanácsadásból hazatért 4 gyermekes anyukát a kisfia otthon azzal fogadta, hogy “Anya, Te szép vagy!” Csak mellékesen jegyzem meg a történet további hozadékát, hogy az anyuka boldogan jegyezte meg azt is, hogy majd 100 like-ot kapott az új fényképe.

Egy-egy ilyen pillanat egy életre szóló élmény, de van még egy óriási jelentősége az általam tartott stílustanácsadásnak! A résztvevők rájönnek, hogy nem bennünk van a hiba, nem ők az alkalmatlanok arra, hogy bármikor csinosak legyenek.

A pénz mindig központi kérdés. A jó megjelenés a pénzen múlik szerinted?

Kár tagadni, igen, számít a pénz. A stílustanácsadásnak kizárólag akkor van értelme, ha új holmikat is beszerzünk közösen. Gondold csak végig... a fejünkben lévő új ismeretektől vagy egy jó szettben készült fotótól a hétköznapokban még nem leszünk szebbek, egy rakás új, kizárólag számunkra összeállított öltözet számos kiegészítővel kombinációval viszont minden nap látványos  eredményt hoz. Ebben rejlik a változás! Egy gardróbfrissítés során pénztárcától függően 45.000 - 1.000.000 Ft-ot is költünk, de úgy vélem, nem az a luxus, ha ezt megtesszük magunkért, hanem az, hogy ennek többszörösét adjuk ki évek alatt feleslegesen.

Volt már olyan, aki megsértődött a tanácsaid miatt?

Nem. Soha nem mondok semmi bántót, mindig az előnyök kiemelése a célom, soha nem a kritizálás. Megmutatom az embereknek, mi a szép és a vonzó bennünk, hiszen ez az, amit látok rögtön mindenkiben, erre fektetem a hangsúlyt.

Volt már olyan, akit nem vállaltál el?

Nem volt. Még az Állami Vakok intézetében is tartottam előadást. Soha senkit nem tartok reménytelen esetnek, az emberek (persze szerencsére nem mindenki) tartják magukat annak és meg sem fordul a fejükben, hogy van valaki, aki nem csak szépnek láthatja őket, de meg is tudja tanítani őket arra, hogy hogyan hozzák ki magukból a legtöbbet.

Van olyan eseted, amire büszke vagy? 

Nagyon sok ilyen van, de egyik kedvencem az volt, amikor egyszer egy fiatalember már jó előre figyelmeztetett, hogy 15 percnél tovább nem fogja bírni a vásárlást, majd az 5. óra után konstatálta, hogy egész jó dolog ez a shoppingolás, főleg, ha az ember csupa olyan dolgot lát a tükörben, ami tetszik.

Van valami újdonságod a vásárlóid részére karácsonyra való tekintettel? 

Igen, van. December 20-ig történő megrendelés esetén rengeteg kedvezményes lehetőség vehető igénybe. Kiemelném a vásárlás utáni örömteli pillanatok megörökítését: kellemes környezetben, igen kedvező áron,
2-3 szettet fotózunk egy szép smink és frizura kíséretében kiváló szakemberek bevonásával. Az esemény lebonyolítása természetesen nem kell, hogy a karácsonyi forgatagba történjen, a vásárlás és a fotózás sem fontos, hogy egy napra essen. Cél a hatékony gardróbfrissítés, valamint rengeteg csodálatos új fotó.

Kecskés Rita
szín és stílustanácsadó
www.oltozzjol.hu