2009. augusztus 14.

A nénike, az edzőcipő, meg a térdzokni

Egyik nap, mikor a bankba tartottam az után, szembe jött velem egy középkorú, vagy annál valamivel idősebb hölgy. Öltözékét tekintve nevezzük sportosnak, alul kockás, lenge férfialsóban, térdig felhúzott fehér zokniban, lábán pedig egy edzőcipővel. A látvány miatt valahogy a focistákra asszociáltam, pedig az illető, ahogy írtam is, egy hölgy volt.

Eszembe jutott szegény nagymamám, aki már sajnos nincs az élők sorában. Vidéken élt, ahova talán később gyűrűzött be a "fővárosi divattal" járó szokások kialakulása, és talán emiatt, vagy talán azért, mert nőhöz méltóan soha nem viselt e-féléket, felmerült bennem egy kérdés és egy vizuális élmény, melyet muszáj leírnom.

De most mi van? Fennakadok egy sportos budapesti nő látványán?
Baj, ha egy nő lezserül öltözik? Ne hordjunk mi nők nadrágot? -
kérdezhetné bárki a téma olvasása kapcsán.

ÁÁÁ, dehogy, ezt egy szóval sem mondanám, mert vannak nőies nadrágok, nőies edzőcipők, és a térdzokninak is számos nőies változata ismert, sőt...

De valahogy akkor is bujkál bennem a kisördög, hogy megosszam a következő kérdést és vizuális elmélkedést, mégpedig azt, hogy mit szólnánk mi nők, ha a férfiak otthonkában, vászonszandálban és "titokzokniban" járnának? :-)

További információ:
Kecskés Rita
szín-, és öltözködési tanácsadó
tel: 06 30 9304 402

ui: A fenti képen látható edzőcipő pusztán illusztáció. Nem a középkorú vagy idősebb hölgyeknek miatt került fel követendő példaként.